Login

Faq

Heeft u algemene vragen in verband met kontrakten, algemene voorwaarden,... ?
Vind hieronder uw antwoord !

Aarzel niet om andere vragen te stellen, stuur een bericht naar het volgend adres : info@assudis.be. We zullen trachten om u zo snel en efficiënt mogelijk te beantwoorden.

V: Ben ik verzekerd bij het beoefenen van zweefvliegen, ULM-vliegen, parapente...?

A: Ja, in het gedeelte reisbijstand van onze contracten Reference en Excellence. Er wordt in deze contracten geen enkele uitsluiting in verband met sporten opgenomen behalve bij professionele competitie en de trainingen voor dergelijke competities. Opgelet, de optionele waarborg Reisongevallen dekt het beoefenen van deze sporten niet. Aviabel kan u die waarborg, aangepast aan het beoefenen van deze sporten, wel aanbieden in een apart contract.

V: Zijn al mijn kinderen verzekerd in mijn contract?

A: Voor de contracten Reference gezin of Excellence gezin zijn al de personen wonend onder hetzelfde dak als dat van de verzekeringsnemer automatisch verzekerd. De kinderen van de verzekeringsnemer jonger dan 25 jaar die niet meer onder hetzelfde dak wonen zijn verzekerd op voorwaarde dat zij nog steeds fiscaal ten laste zijn.

V: Is de basiswaarborg "Medische Kosten" in de Reference contracten voldoende voor reizen naar Noord-Amerika, Australië, Japan of Zwitserland ?

A: Neen, deze is niet toereikend. Het is steeds mogelijk dat u voldoende verzekerd bent via een hospitalisatieverzekering (raadpleeg uw makelaar of de verzekeringsmaatschappij die het contract beheert). Indien dit niet het geval is bestaat er een oplossing. De optie medische kosten tot € 1.000.000 kan in de contracten Reference en Excellence onderschreven worden.

V: Welke voertuigen kan ik verzekeren ? 

A: Volgende voertuigen kan u verzekeren in onze contracten :

 • Alle voertuigen
  • Voertuigen ingeschreven in België of Luxemburg minder dan 10 jaar oud bij onderschrijving van het contract.
  • Maximum 6 meter lengte, maximum 3,5 ton MTM 
  • Met uitzondering van voertuigen met handelaars- of proefrittenplaat.
 • Motoren van meer dan 125 c, maar opgelet :
  • De optionele waarborg "reisongevallenverzekering" sluit ongevallen met motoren met een cilinderinhoud van meer dan 125 cc uit.
 • Alle Motorhomes (Mobilhomes)
  • In de contracten Reference en Excellence voor zover zij niet langer zijn dan 6 meter en niet meer dan 3,5 ton MTM hebben. 
  • Voor meer specifieke bijstandswaarborgen kan uw klant ook kiezen voor een polis "Motorhome Assistance" (motorhomes tot 10m lang, 3,20m hoog en 7,5 ton MTM).
 • Alle utilitaire voertuigen (lichte vracht) voor zover zij beantwoorden aan de algemene omschrijving van voertuig en dit zonder bijpremie.

Maar opgelet : Als de waarborg "Vervangwagen" onderschreven wordt, zal het voertuig dat ter beschikking gesteld wordt van de verzekerde steeds een klein voertuig van de categorie B (kleine wagen tussen de 1.300 en 1.400cc) zijn.

 

V: Kan ik genieten van de waarborg "Vervangwagen" ten gevolge van de diefstal van mijn voertuig ?

A: Ja, in de contracten Reference en Excellence is dit voorzien.

 

V: Kan ik een voertuig ouder dan 10 jaar verzekeren?

A:
Neen, bij de onderschrijving (of bij wijziging in het contract, het moment van het invoegen van het voertuig in het contract), mag het voertuig niet ouder zijn dan tien jaar. Het voertuig blijft nadien echter wel verzekerd zolang het contract in voege is en het voertuig door het contract verzekerd wordt.